Ο Δ. Κούβελας ήταν ήρωας των αντιεμβολιαστών. Τώρα στρέφονται όλοι εναντίον του

+

Η (ορθή) ανάρτησή του πως το εμβόλιο είναι ασφαλές έχει προκαλέσει οργή σ’ αυτούς που τον λάτρευαν μέχρι χτες

Είναι μια ακόμη απόδειξη πως μερικούς ανθρώπους δεν θα τους πείσεις ποτέ. Ούτε με τσαμπουκά, ούτε με το καλό, ούτε με στοιχεία, ούτε με αποδείξεις. Ακόμα κι ο Θεός ο ίδιος (αν υπάρχει) να κατέβαινε να τους διαβεβαίωνε ότι είναι ΟΚ να εμβολιαστούν θα πίστευαν ότι είχε δωροδοκηθεί απ’ τις εταιρίες και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Γιατί έχει όμως σημασία πως την ανάρτηση αυτήν την έκανε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας;

 

Για διάφορους λόγους.

Καταρχάς είναι ο καθηγητής που επηρέασε όσο κανένας διάφορο κόσμο σχετικά με το «μαγικό φάρμακο για τον κορωνοϊό που μας το κρύβουν». Από τον Παύλο Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ (μέσα στη Βουλή μάλιστα!) μέχρι τον παντογνώστη Γρηγόρη Πετράκο, πολλοί βασίστηκαν στα λεγόμενά του για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα δεν φέρνει το θαυματουργό φάρμακο, είτε γιατί είναι άχρηστη και αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει, ή επειδή θέλουν να μας υποχρεώσουν να κάνουμε το εμβόλιο.

(Όπως δείξαμε πρόσφατα1) Το φάρμακο δεν είναι ακριβώς θαυματουργό και δεν έχει περάσει τη Φάση ΙΙΙ (άρα όσοι ανησυχούν για παρενέργειες εμβολίου θα έπρεπε να ανησυχούν πενταπλά για παρενέργειες φαρμάκου, παρόλα αυτά 2) Είχε ήδη έρθει στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές, 3) Δεν υπάρχουν δόσεις για να αγοράσει καμία χώρα του κόσμου πλην των ΗΠΑ που είχαν προαγοράσει όσες (μάλλον λίγες) υπήρχαν, 4) Δεν θα υπάρξουν σύντομα δόσεις για κανέναν γιατί οι εταιρίες δυσκολεύονται πολύ να τις φτιάξουν άρα θα πάρει αρκετό καιρό.)

Εκτός όμως από υποστηρικτής ενός φαρμάκου που δεν έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του και δεν πωλείται ακόμα, είχε κάνει πολλές προβλέψεις για τα εμβόλια, που βοήθησαν να γιγαντωθεί το κίνημα εναντίον τους.

Όλες έπεσαν έξω.

Πχ.